גיטרה קלאסית או גיטרה אקוסטית או גיטרה חשמלית - איך לבחור גיטרה ?
בין סוגי הגיטרות יש את הגיטרה הקלאסית, גיטרה אקוסטית, גיטרה חשמלית, וגיטרה בס שעל טיבן נעמוד בהמשך - ראה סוגי גיטרות. אם אתם מתלבטים באיזה סוג גיטרה כדאי להתחיל ללמוד לנגן חשמלית אקוסטית או קלאסית, אז לי התשובה די ברורה - כשם שלא מתחילים ללמוד נהיגה על אופנוע או טוסטוס לפני שיודעים לרכב על אופניים, כך גם עם גיטרה מומלץ להתחיל בגיטרה קלאסית. להתחלת לימוד נגינה עם גיטרה קלאסית יתרונות רבים המתבטאים בקלות הלימוד, ביכולת הפריטה, שלושת מיתרי הניילון (פחות קורעים את האצבעות למתחיל), צוואר גיטרה קצר יותר, אין צורך באביזרים יקרים נלווים כמו מגבר, פדלים, ומחיר זול יותר.. ובכל זאת למה צריך לשים לב בעת הרכישת גיטרה?
הסבר - מדריך רכישת גיטרה
הגיטרה הקלאסית מגיעה בשלושה גדלים: גיטרה קלאסית קטנה - בגודל חצי, גיטרה קלאסית בגודל בינוני - שלושה רבעים וגיטרה קלאסית בגודל אחיד סטנדרטי.
איך מתאימים את גודל הגיטרה לתלמיד? תחילה יש להניח את שקע הגיטרה הקלאסית על ברך רגל ימין, אם אינך מגיע או מתאמץ מאוד להגיע לקצה צוואר הגיטרה ביד שמאל - יש לבחור גיטרה קטנה יותר. בד"כ גיטרה בגודל 1/2 - תתאים לילדים קטנים עד גיל 10, גיטרה קלאסית בגודל 3/4 יכולה להתאים לילדים גדולים יותר בדר"כ מגיל 10 עד 13 ו/או לאנשים עם ידים קטנות. אם יש ספק באשר לגודל הגיטרה - לתלמידי גיטרה מתחילים, תמיד רצוי לבחור את המידה הקטנה יותר, כך תתאפשר שליטה טובה יותר הן באחיזה והן במאמץ הנדרש במהלך לימוד הנגינה (התלמיד ישקיע את האנרגיה בלימוד האצבוע ולא באיזון משקל הגיטרה והפחד מכך שהגיטרה תיפול).
גודל
ישנן חנויות שהגיטרות עומדות בחלון הראווה, או במחסן זמן רב ואז המייתרים מתבלים, אין צורך להתבייש לבקש את החלפת המיתרים - לא רק בגלל איכות הצליל אלא גם מכיוון שמיתרים ישנים עלולים לפצוע את האצבעות.
כמו כן, רצוי לא לרכוש גיטרה שהמרווח בין המיתרים מצוואר הגיטרה גדול מידיי. מרווח גדול ידרוש מאמץ גדול יותר בלחיצה והפקת הצליל וכמובן אצבעות כואבות והרוסות - כך שחבל לקלקל את חווית הנגינה.
מיתרים
צוואר גיטרה ישר יפיק צלילים מדוייקים יותר. בודקים זאת ע"י השכבת הגיטרה במצב אופקי ומבט לכל אורך הצוואר - צוואר עקום נובע בדר"כ מסוג עץ שאינו איכותי דבר הפוגע הן באיכות הצליל והן בקלות הנגינה. צוואר
יש לפרוט פריטה אחידה עם האגודל על כל המיתרים - באם נשמע זמזום ו/או שוני בעוצמת הצלילים יש להחליף ממש במקום את המיתר הבעייתי, אם הבעיה ממשיכה גם לאחר החלפת המיתרים - נראה שהגיטרה פגומה. צליל
לא קונים גיטרה שהמצב החיצוני שלה רעוע או פגום, קרי: סדקים, שריטות, קילוף צבע, שברים. יש לשים לב במיוחד לאזור חיבור צוואר הגיטרה עם גוף הגיטרה והגשר. גשר או צוואר מתנדנד הוא מקור לבעייה רצינית בגיטרה. תקינות
זול עלול לצאת יקר.. רצוי לרכוש מותג ידוע ממקום מוכר המכבד את עצמו, אך אל תהיו פאריירים, עשו סקר שוק בדקו במספר חנויות שונות המתמחות בכלי נגינה ובגיטרות בפרט. מחיר
גיטרה חשמלית רצוי מאוד לבדוק עם מגבר וללא מגבר בחנות ולבחון את איכות הצלילים, את החיבורים ונגינה תוך כדי תנועה, ולוודא שהחיבורים אינם רופפים. קניה מהנה - טל שרון דיוגינס.

עו"ד צעד אחד קדימה לפני כולם
מחשבונים משפטיים